News

Indie v kuchyni

indi

Představím Vám jednoduchý a rychlý recept na výbornou tikka masala. Je to první jídlo, které jsem ochutnala od pravých indických kuchařů a musím uznat, že čím víc se snažíte udělat tento recept lepší, tím víc se blížíte jejich kulinářskému umění.

indie

Na tento recept budete potřebovat (pro 3-4 osoby, záleží na tom, jak moc Vám bude chutnat):

5 větších rajčat (měkčích)

1 plechovka krájených rajčat

2 cibule

zázvor

Půl až hlavička česneku

1 kg kuřecího masa

1 jogurt

1 zakysaná smetana

Olej

Koření kurkuma, koriandr, chilli, skořice (dají se použít i čerstvé)

Sůl

Cca hodinu předtím, než začnete s o máčkou, naložíte si maso. Nastrouháte zázvor, většinou podle chuti. Oloupete česnek a přidáte namačkaný k zázvoru. Nakrájíte si kuřecí maso na kostičky a spolu s olejem vložíte do misky k ostatním surovinám a zamícháte. Nezapomeňte přidat sůl. Takto hotové maso, vložíte do ledničky a necháte odležet.
Druhá fáze začíná osmahnutím masa na pánvi. Vyberte takovou pánev, aby se do ní vešly všechny ingredience. Nejlepší je wok 28cm. K tomu přidáte nakrájenou cibuli na kostičky. Počkáte, až bude maso osmažené a cibule měkká. Mezitím si nakrojíte a spaříte velká rajčata a otevřete plechovku s koupenými rajčaty. Ty potom přidáte na pánev a povaříte. Až bude omáčka bublat, přidejte jogurt a zakysanou smetanu a opět počkejte, až se to celé bude vařit. Nakonec podle chuti okořeňte. Já většinou dávám dvě lžíce kurkumy, koriandru a skořice. S chilli opatrně, pokud nejste milovník extra pálivých jídel. K tomu se kromě rýže hodí i skvělé placky, které jsou raz dva hotové.

chapati-931901_960_720

Na placky budete potřebovat:

1 malý jogurt

0.5 kg hladké mouky

Voda

Sůl

Máslo

Česnek

Ze všech ingrediencí vypracujete těsto, které nebude lepit. Můžete ho na chvíli nechat odležet v ledničce. Poté rozválíte na menší kousky a dáte na rozpálenou pánev. Pečete do křupava z obou stran. Velmi rychlé! Na vedlejší plotýnce si rozehřejte máslo s česnekem. Když placku vyndáte na přiložený talíř, potřete ji máslem s česnekem.

Přejeme dobrou chuť.

IZpravyDnes na Facebooku