News

Přírodní zdravý cukr

více v článku...

Zajisté se již každý procházel březovým hájem nebo obdivoval břízy, jak mají odlišný růst a barvu jejich kůry. Málokdo ale ví, že jsou nositelky velmi zdravého přírodního sladidla. Cukr a z kůry stromů? Ano je to tak, jedná se o březový cukr, který můžeme skutečně získat z dřevnatého materiálu. Právě bříza je jeho nejčastějším zdrojem, jenomže díky životnímu prostředí se dnes těžko získává. Proto se často volí náhradou cukr, který se získává z kukuřice. Přesně řečeno není to ze zrn, ale z vláken kukuřičných klasů, které se za pomoci bakteriálních kultur usuší a důkladně připraví, tím získají podobu cukru.

Březový cukr je vhodný pro diabetiky

Lidé, kteří válčí s cukrovkou, tak to mají problematické se stravováním, předně si musí dávat pozor na sladké a také potraviny, které jsou bohaté na sacharidy, což jim neprospívá. Tato verze sladidla je ale skvělá v tom, že se jedná o přírodní látku, a i když vypadá jako běžný cukr a dokonce tak chutná, tak má nízkou glykemickou hodnotu. Navíc má v sobě ukryté ještě i léčebné účinky, což by mohlo mít za následek skutečně přínos pro zdraví. 

  • Obsahuje málo kalorií – to je příznivá zpráva pro ty, co se potýkají se svými kilogramy navíc a z nějakých důvodů se nemohou vzdát slazení. 
  • Má nízký glykemický index – což je další přínosný bonus pro naše zdraví.
  • Ústní bakterie nemají žádný přísun krmení – i po konzumaci březového cukru se nevytváří nic, co by mělo být přínosné pro vznik zubního kazu, jak je tomu u klasického rafinovaného cukru. Dokonce i snižuje tvorbu zubního plaku, který jak je známo dělá pěknou neplechu.

Je ideálním sladidlem

Není určený jen pro lidi s nějakým omezením, ale pro všechny, kteří chtějí sladit nějakou skutečně zdravější formou a je vhodný i pro děti. Nejedná se o nějakou verzi umělého nebo chemického sladidla, kdy zůstává v ústech pachuť, které se člověk rád vyhne. Naopak je to skutečně velmi podobné cukru, na který jsme zvyklí. Je pravdou, že pokud má někdo velmi citlivé trávení, tak by si měl na březový cukr zvykat pomalým přechodem.