News

Jak si připravit sushi v pohodlí domova

Milujete sushi? Tento japonský pokrm se stal v České republice velice oblíbeným, čemuž se ostatně nemůžeme divit. Jedná se o pokrm zdravý, který je plný skvělých ryb, respektive zeleniny, dobře udělané rýže a dalších surovin, které dodávají jídlu šmrnc. 

Většina lidí navštěvuje restauraci Sushikko, kterou nově najdete na nové adrese. Tato sushi restaurace v Ostravě je proslulá vynikajícím sushi, jež v širokém, dalekém okolí nemá konkurence. Pokud však nemáte do Ostravy cestu, přesto vás chuť na zmiňovaný japonský pokrm neopouští, můžete si zkusit udělat sushi doma. 

Nejdříve si nakupte vše potřebné

Abyste si připravili doma sushi, které uspokojí vaše chuťové buňky, měli byste nejdříve nakoupit všechno potřebné. Tím se myslí především mořská řasa, sushi rýže (kterou u nás zakoupíte sice zcela jinou než v Japonsku, ale je dobrou alternativou), nakládaný zázvor, wasabi pasta, čerstvá zelenina či ryby.

Samozřejmě se váš nákupní seznam bude trochu lišit podle toho, pro jaké sushi se rozhodnete. Druhů sushi existuje celá řada a jistě i vy máte svůj oblíbený druh sushi, který preferujete před ostatními druhy sushi. 

Nejtěžší na přípravě je rýže

Připravit si sushi doma není nic extrémně těžkého, vlastně tím nejtěžším krokem je příprava rýže. Jak jsme zmínili, zakoupit lze v obchodech takzvanou sushi rýži, kterou byste rozhodně neměli zaměňovat s žádnou jinou. V Japonsku byste však rýži měli trochu jinou, bohužel rýži, ze které připravují sushi v Japonsku, u nás neseženete, jelikož se z Japonska vyvážet nesmí. 

Sushi rýže je opravdu potřebná, jen ta vám zajistí dostatečnou lepivost, kterou ostatně potřebujete. A díky lepivosti bude mít sushi ten ideální tvar, jaký sushi má mít. A aby rolky (zejména v případě maki sushi) držely, vyplatí se využít octový nálev, který udrží rýži a mořskou řasu pohromadě.