News

Kde vaří nejlepší typická česká jídla? Přece v chýňském Pivovarském dvoře

Cizinci, kteří přijedou poprvé do České republiky, i ti, již se sem opakovaně vracejí kvůli naší kultuře, památkám, hezkým holkám, dobrému pivu, se pídí po knedlících, svíčkové, rajské, pečeních, zelí a dalším pochutinám reprezentujícím typická česká jídla. Až budou vaši kamarádi ze zahraničí nebo turistické výpravy zmoženi přelidněnými centry Prahy a Českého Krumlova, nabídněte jim i něco jiného. Vezměte je na návštěvu Chýně. Můžete přijet na kole, nebo s celou autobusovou výpravou.

Na malé i početné návštěvy čekají české speciality a jedinečné pivo

Do Pivovarského dvora v Chýni se po předchozí rezervaci vejdou početné skupiny, ale i běžní hosté jako rodiny s dětmi, sportovci, zamilované páry, případně firemní party kolegů. Završení víkendu, nebo naopak start odpočinkových dnů můžete okořenit kuchyní, jež servíruje české speciality i pochutiny k pivu, masa z grilu, lahůdky, na které jinde možná nenarazíte. Patří-li vaše rodina k alternativním strávníkům, již doma českou kuchyni téměř nevaří, možná si svůj mlsný jazýček rádi rozmazlíte pokrmy z tradičního i speciálního menu Pivovarského dvora.

Příjemné posezení, prostorná restaurace, česká kuchyně – Praha nabízí vše pod jednou střechou

Již od roku 1992 je v provozu Pivovarský dvůr a restaurace, česká kuchyně Praha je dostupná velice jednoduše. V obci Chýně na Hlavní ulici 525 se nachází Pivovarský dvůr. Budova se nachází v místě bývalých hospodářských budov místního kláštera. Vyhlášená není pouze kuchyně se specialitami hlavního kuchaře, ale pověstné je i zdejší pivo, které je vyráběno z tradičních surovin – sladu, chmelu a vody. Podávají se tři druhy zlatavého moku – světlý ležák vyráběný ze žateckého chmele, svrchně kvašené pšeničné pivo a svrchně kvašená piva anglosaského typu. Přijďte ochutnat!  

IZpravyDnes na Facebooku
  • 15
    Shares