Budeme se opět vracet ke konzervám?
Vepřové konzervy kdysi tvořily základ rodinného jídelníčku na každé dovolené. Když vás během pobytu v přírodě nebo na cestách dostihne chuť na maso, konzerva totiž stále představuje jeden z nejbezpečnějších způsobů, jak ji zahnat. Na rozdíl od jiných potravin u ní můžete mít jistotu, že se během cesty nezkazila.
Konzervy všednost našich minulých dovolených
Přesné kvalitativní parametry. Obsah masa i tuku patří mezi informace, které se povinně uvádějí na obalu, proto je dobré věnovat jim při nákupu pozornost. Můžete si totiž domů přinést konzervy, které se drží u hranice povoleného minima masa nebo ty s více než 90procentním obsahem masa. Platí jednoduchá rovnice, že čím více masa, tím méně prostoru zbývá na ingredience, jako třeba škrob.
Na názvu výrobku hodně záleží
Název je u vepřových konzerv opravdu důležitý, neboť určuje, zda se výrobek musí řídit zákonnými požadavky na kvalitu. Vedle testovaného vepřového masa ve vlastní šťávě je na trhu i řada výrobků označených například jako je vepřová konzerva či vepřový lančmít, pro které žádné limity neplatí, takže v nich můžete najít i pouhých 30 procent vepřového masa doplněného vepřovými kůžemi a strojově odděleným drůbežím masem.
Redakce Press-News.cz
Doporučuje další zajímavé články na mediích
Seznam-Novinek.cz
InternetPressMedia.cz
PRwebs.cz